HR Analytics

Met onze tools brengen wij de beleving van het werk in jouw organisatie in kaart. We meten en analyseren de sterktes en ontwikkelingspunten op de werkvloer. Onze inzichten hebben een positieve impact op de performance van je organisatie.

Organisatieniveau

Managementniveau

Individueel niveau

Organisatieniveau

Een verkennende nulmeting of een specifieke HR-vraag? We bekijken met jou de best mogelijk aanpak voor je organisatie en brengen je HR-data op een evidence-based manier in kaart.

 

Gemotiveerde en betrokken medewerkers presteren beter. Benieuwd waarom jouw medewerkers graag voor je organisatie werken of wil je graag weten wat de redenen zijn waarom ze vertrekken? Met de juiste inzichten kan je investeren in een duurzaam én mensgericht HR-beleid dat een positieve impact heeft op de performance van je organisatie.

Employee Engagement Survey

Met deze survey gaan we op een gestructureerde en wetenschappelijke manier peilen naar wat er speelt op de werkvloer. Door deze aanpak verkrijgen we op een objectieve manier cijfers en kwantitatieve data. Onze analyses leiden tot interessante inzichten. 

Dixonandco_sfeer_12062023_023

Wat houdt de survey in?

We verkrijgen grondige inzichten in de aspecten van werkbeleving zoals tevredenheid, betrokkenheid, herstelbehoefte en verloopintentie. Onze surveys zijn gebaseerd op gevalideerde meetinstrumenten en slimme onderzoeksmethoden, waardoor de resultaten valide en waardevol zijn. 

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

We maken het verschil door onze diepgaande analyses en evidence-based way of working. Onze inzichten helpen je om meer gerichte interventies te nemen met het oog op het welzijn op de werkvloer te verbeteren. Onze conclusies zijn éénduidig, onderbouwd en datagedreven.

KMO HR-SCAN

Als groeiende KMO kan het lastig zijn om de groeispurt bij te houden, vooral als het gaat om HR. Als ondernemer is het cruciaal om de juiste prioriteiten te stellen in je HR-beleid. Welke processen lopen goed? Welke processen zijn nog voor verbetering vatbaar? Waar moet je op inzetten om de beste resultaten te behalen voor je organisatie? Het antwoord op deze vragen vind je aan de hand van onze scan.

Wat houdt de scan in?

Onze scan richt zich op belangrijke HR-aspecten zoals rekrutering & selectie, onboarding, opleidingen, evaluatie, beloning & waardering en purpose. Door het bevragen van jouw medewerkers, betrek je hen bij het uitrollen van een beleid op maat van het DNA van jouw organisatie.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Het doel van onze KMO HR-scan is om de rol van HR in jouw organisatie vast te leggen en je te voorzien van waardevolle inzichten en advies. Door het implementeren van de aanbevolen verbeteringen, zal je niet alleen je HR-beleid optimaliseren, maar ook de betrokkenheid en tevredenheid van je medewerkers verhogen. 

 

Met de KMO HR-scan van Drive HR kan je jouw HR-beleid optimaliseren en je organisatie naar een hoger niveau tillen.

Surveys op maat

Wil je weten waarom de werkdruk plots is toegenomen? Wil je specifiek jouw onboarding procedure onder de loep nemen? Wil je graag in kaart brengen welke communicatiekanalen het beste werken? Of misschien heb je een andere specifieke vraag? Laten we dan samen kijken wat je ambities zijn en naar de juiste meetmethode zoeken.

Wat houdt een survey op maat in?

Onze HR Analytics consultants ontwerpen een vragenlijst op maat voor jouw specifieke vraag. In de literatuur bestaan tal van gevalideerde vragenlijsten die verschillende onderwerpen binnen organisatiepsychologie in kaart brengen. Drive HR is expert in op zoek gaan naar deze betrouwbare items die voor jou een antwoord bieden.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Meten is weten en hierin is Drive HR de ideale partner. Met een survey op maat bieden we een antwoord op jouw specifieke vraag. De voorbije jaren hebben we op deze manier al tal van vragen beantwoord rond onder andere communicatie, diversiteit & inclusie, samenwerking met IT, teamveerkracht, opleidingsplannen, werkdruk & productiviteit en onboarding.

Management niveau

Met HR analytics op management niveau brengt Drive HR competenties, voorkeuren en attitudes in kaart om het potentiëel voor leiderschapsposities te bepalen. We identificeren de competenties om te groeien naar een leidinggevende functie en evalueren de capaciteit om teams te leiden. Met deze data krijgen we een volledig beeld van het leiderschapsgedrag en genereren we waardevolle inzichten voor professionele ontwikkeling en loopbaanperspectieven.

360° Feedback

Een cruciaal aspect van een goede werkbeleving is sterk leiderschap. Als leidinggevende wil je weten hoe je jezelf het beste kan ontwikkelen. Door feedback te vergaren van jouw collega’s, teamleden, medewerkers op projecten en andere stakeholders bieden we jou een uniek inzicht in jouw functioneren en helpen we jou in de ontwikkeling van jouw leiderschapsskills. 

Dixonandco_sfeer_12062023_045

Wat houdt 360° Feedback in?

Aan de hand van de 360° Feedback Tool krijg je als leidinggevende de mogelijkheid om feedback te ontvangen van je manager, collega’s, directe teamleden, projectmedewerkers etc. Daarnaast kan je via zelfrapportage reflecteren over je gedragingen als leidinggevende op de werkvloer. Deze methode wordt ook wel eens multisource feedback genoemd.

 

Aan de start van dit traject bepalen we met jou welke competenties we zullen opnemen. Heb je vanuit de organisatie geen eenduidig leiderschapsmodel? Geen probleem, onze evidence-based modellen helpen jou om de eerste stap te zetten.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Na de feedbackoefening ontvangt elke deelnemende leidinggevende een persoonlijk rapport met daarin resultaten per competentie. Dit rapport biedt een overzicht van jouw sterke punten en ontwikkelingspunten, helpt je reflecteren aan de hand van reflectievragen en sluit af met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dit ontwikkelingsplan geeft je als leidinggevende duidelijke handvaten om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van jouw leiderschapsskills en helpt jou prioriteiten stellen. 

Assessment & Development Centers

Assessment en development centers zijn een gestructureerde evaluatiemethode om competenties, vaardigheden, voorkeuren, persoonlijkheidskenmerken en ontwikkelpunten van (potentieel) leidinggevenden in kaart te brengen. 

Dixonandco_sfeer_12062023_413

Wat houdt het Assessment & Development Center in?

Het Assessment & Development Center van Drive HR omvat een mix van rollenspellen, postbakoefeningen, testen en individuele interviews. Waar het assessment center de focus legt op selectie, legt het Development Center die op ontwikkeling. Zowel de organisatie als de leidinggevende krijgt gedetailleerde feedback over de oefeningen. Dit stimuleert persoonlijke en professionele groei, biedt een eerlijke en objectieve evaluatie en identificeert ontwikkelingsbehoeften en waardevolle loopbaanperspectieven. 

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Ben jij op zoek naar de perfecte match voor een leidinggevende functie? Dan kunnen wij bij Drive HR je hiermee helpen. Onze assessment & development centers bieden verschillende voordelen:

 

  • Objectieve beoordeling: mogelijke vooroordelen en subjectiviteit worden beperkt door de gestructureerde methodes
  • Meerdere evaluatiecriteria: doorheen de verschillende oefeningen kunnen meerdere vaardigheden in kaart worden gebracht en krijgen we een meer holistisch beeld
  • Efficiënte screening: je krijgt snel een overzicht van een kandidaat zijn of haar potentieel
  • Vermindert risico op éénzijdige beoordelingen
  • Kandidaatervaring: kandidaten krijgen de kans om hun vaardigheden te tonen

Individueel niveau

Met onze individuele onderzoeksmethoden duiken we in de wereld van competenties, voorkeuren en attitudes. We graven diep om ontwikkelingspaden te ontdekken en inzichten te vergaren over fit in de organisatie en samenwerking. We zetten in op persoonlijke groei en bruisende teamdynamiek. 

Assessment Center & Development Center

Ook op individueel niveau kunnen assessment en development center een gestructureerde evaluatiemethode zijn om competenties, vaardigheden, voorkeuren, persoonlijkheidskenmerken en ontwikkelpunten van individuen in kaart te brengen. 

Dixonandco_sfeer_12062023_410

Wat houdt het Assessment & Development Center in?

Het Assessment & Development Center van Drive HR omvat een mix van rollenspellen, postbakoefeningen, testen en individuele interviews. Waar het assessment center de focus legt op selectie, legt het Development Center die op ontwikkeling. Echter geldt bij ons voor beiden dat zowel de klant als de kandidaat gedetailleerde feedback krijgt over de oefeningen. Dit helpt bij persoonlijke en professionele groei, biedt een eerlijke en objectieve evaluatie, identificeert ontwikkelingsbehoeften en waardevolle loopbaanperspectieven.

Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Ben jij op zoek naar de perfecte match? Dan kunnen wij bij Drive HR je hiermee helpen. Dit soort oefening biedt verschillende voordelen:

  • Objectieve beoordeling: mogelijke vooroordelen en subjectiviteit worden beperkt door de gestructureerde methodes
  • Meerdere evaluatiecriteria: doorheen de verschillende oefeningen kunnen meerdere vaardigheden in kaart worden gebracht en krijgen we een meer holistisch beeld
  • Efficiënte screening: je krijgt snel een overzicht van een kandidaat zijn of haar potentieel
  • Vermindert risico op éénzijdige beoordelingen
  • Kandidaatervaring: kandidaten krijgen de kans om hun vaardigheden te tonen